top of page

 

Library Bookshelves

ESIINTYJÄT
2022

Raija Oranen_4.jpg

Raija

Oranen

Raija Oranen on Suomen rakastetuimpia kertojia. Hänen laajaan tuotantoonsa kuuluu niin romaaneja, novelleja, satuja, lastenkirjoja, kuunnelmia ja näytelmiä kuin musiikkidraamaa ja tv-käsikirjoituksiakin. Paitsi kirjoistaan, hänet tunnetaan myös tv-sarjoista Puhtaat valkeat lakanat ja Ruusun aika.

Kuva Heli Sorjonen / Otava 2017

Hai Magdalena_3_edited.jpg

Magdalena

Hai

Magdalena Hai on palkittu suomalainen fantasiakirjailija. Lasten- ja nuortenkirjallisuuden lisäksi Hai on kirjoittanut lyhytproosaa aikuisille.

Kuva Toni Härkönen / Otava 2017

Englund_Anna_1-scaled_edited.jpg

Anna

Englund

Anna Englundin (s. 1980) esikoisromaani Lautapalttoo ilmestyy syksyllä 2022. Englund on koulutukseltaan elintarviketieteiden kandidaatti pääaineenaan mikrobiologia, ja hän on työskennellyt liikunnan parissa yli 25 vuotta. Englund on myös mukana KOLME-kollektiivissa, joka työskentelee valokuvan, videotaiteen, äänitaiteen, käsitetaiteen ja performanssin parissa. 

Kuva  Jenni Haili / Siltala

thumbnail_IMG_8011.jpg

Christina Korkman

Christina Korkman (s.1944) är född i Kristinestad och har vuxit upp i Gamlakarleby. Förlagsandelslag Västkusten ska ge ut hennes nya roman Ellen Linnea 2022. Boken bygger på Korkmans mormors liv och går tillbaka till Österbotten. Korkman har tidigare gett ut vetenskaplig litteratur och romanen Amerikaklockan år 2015.

Kuva Christina Korkman

Turtschaninoff_Maria_2022_mv05_edited.jp

Maria Turtschaninoff

Maria Turtschaninoff on syntynyt Helsingissä 1977. Ylioppilastutkinnon suoritettuaan hän aloitti opinnot Göteborgin yliopistossa. Valmistuttuaan vuonna 2000 filosofian maisteriksi hän palasi Suomeen ja alkoi työskennellä Radio Vega -kanavan toimittajana.

Nykyisin Turtschaninoff asuu Karjaalla ja työskentelee vapaana kirjailijana.

Kuva Veikko Somerpuro / Tammi

bottom of page