top of page

 

Library Bookshelves

ESIINTYJÄT
2024

Härkönen2014_2.jpg
Tontti 3_edited.jpg

Anna-Leena Härkönen

Jarkko Tontti

Anna-Leena Härkönen on kirjailija, käsikirjoittaja, kolumnisti ja näyttelijä, jonka esikoisromaani Häräntappoaseen ilmestymisestä tulee vuonna 2024 kuluneeksi 40 vuotta. Häräntappoase voitti ilmestymisvuonnaan J.H.Erkon palkinnon. Härkönen on urallaan julkaissut 12 romaania sekä useita kolumnikokoelmia ja omaelämäkerrallisia teoksia. Hänet on palkittu mm. Veijo Meri -palkinnolla sekä Suomi-palkinnolla.

Kuva Jouni Harala / Otava

Jarkko Tontti on julkaissut urallaan niin romaaneja, runoja, esseekokoelmia kuin nuorten fantasiakirjallisuuttakin. Esikoisrunokokoelmallaan Vuosikirja hän voitti vuonna 2006 Kalevi Jäntin kirjallisuuspalkinnon. Tontti on koulutukseltaan juristi, ja hänet tunnetaan aktiivisena yhteiskunnallisena keskustelijana, joka on kiinnittänyt huomiota etenkin sananvapauteen ja ihmisoikeuskysymyksiin. Tontilla on oma podcast-sarja Jarkko Tontti -podcast.

Kuva Irmeli Jung / Otava

Immonen.jpeg
Tulossa (1)_edited.jpg

Hannele Lampela

Hannele Lampela tunnetaan erityisesti Prinsessa Pikkiriikki -kirjasarjasta. Vuodesta 2016 ilmestyneessä sarjassa on ilmestynyt useita kuvakirjoja, laulukirja sekä iltasatukirja. Lampela on palkittu sarjasta Kaarina Helakisa -palkinnolla. 

Maaliskuussa 2024 saa ensi-iltansa Lauri Maijalan ohjaama Prinsessa Pikkiriikki -elokuva. Pikkiriikistä on tehty myös teatterisovitus, joka sai kantaesityksensä Kansallisteatterissa vuonna 2018.

Lampela kirjoittaa myös mm. Talventaian tarinoita -fantasiasarjaa sekä koululaisille suunnattua Paavali Pattinen -sarjaa. 

Kuva 

Helena Immonen

Helena Immonen kirjoittaa Operaatio Kettu -trillerisarjaa. Sen ensimmäinen osa, Operaatio Punainen kettu voitti vuonna 2021 Suomen dekkariseuran Vuoden esikoisdekkari -palkinnon. Ajankohtaiseen geopoliittiseen tilanteeseen sijoittuvassa sarjassa ovat ilmestyneet myös osat Operaatio Aavikkokettu vuonna 2022 ja Operaatio Napakettu vuonna 2023. Sarjan neljäs osa ilmestyy vuonna 2024. 

Immonen on kirjoittanut myös lapsille Näkymätön Milanna -trilogian. Lisäksi hän kirjoittaa Maagisten maailmojen mysteerit -sarjaa, jossa on ilmestynyt kaksi osaa.

Kuva Mikko rasila

Paneelikeskustelijat

Viime vuosina Suomessa on käyty vilkasta keskustelua sananvapaudesta – sen rajoista,
kirjoittajan oikeuksista ja vastuusta. Mitä saa kirjoittaa, mitä ei?
Keskustelijoina
Matti Kalliokoski, Suomen Kuvalehden päätoimittaja
Suvi Tanner, Keskipohjanmaa- ja Kokkola-lehden päätoimittaja
Jarkko Tontti, kirjailija ja oikeustieteen tohtori

bottom of page